Πώς λειτουργεί το κρυπτονόμισμα; Πώς να φτιάξετε ένα κρυπτονόμισμα; Πώς να ξεκινήσετε το δικό σας κρυπτονόμισμα;

Πριν απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας κρυπτονόμισμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να μάθετε για το μέλλον των χρημάτων.

Τι είναι ένα Κρυπτονόμισμα; Βασικός Ορισμός

Είναι ακριβώς όπως ένα κανονικό νόμισμα, αλλά σε μια ψηφιακή πλατφόρμα και αποδεκτό παγκοσμίως σε αντίθεση με τα φυσικά νομίσματα που λειτουργούν μόνο σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Τι είναι ένα Κρυπτονόμισμα; Προηγμένη Περιγραφή

Τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν χαρτονομίσματα, αλλά έχουν νομίσματα. Υπάρχει επίσης ένας ακόμη όρος στα κρυπτονομίσματα, ο όρος Token. Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται μεταξύ ενός Token (τόκεν) και ενός Coin (νομίσματος).

Ποια ακριβώς λοιπόν είναι η διαφορά μεταξύ ενός Token και ενός Coin στα Κρυπτονομίσματα;

Οι δύο κύριες διαφορές είναι:

 • Τα coins αποτελούν μέρος μιας ενιαίας blockchain, ενώ τα tokens λειτουργούν με τις υπάρχουσες blockchains.
 • Τα tokens περιορίζονται σε συγκεκριμένο κλάδο ή κοινότητα, ενώ τα coins μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε.

Ας το απλουστεύσουμε χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό σενάριο. Αν ταξιδεύετε συχνά με κάποια Αεροπορική Εταιρεία, τότε μπορείτε να κερδίσετε μίλια για τις συχνές σας πτήσεις. Αυτά τα μίλια, μπορείτε να τα εξαργυρώσετε σε άλλες πτήσεις. Αυτά τα μίλια είναι ένα token που μια επιχείρηση (στην προκειμένη περίπτωση η Αεροπορική Εταιρεία) προσφέρει.

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε μίλια δίνοντας χρήματα που με τη σειρά τους σας δίνουν δωρεάν πτήσεις. Αυτά τα χρήματα είναι το νόμισμα (στην περίπτωση αυτή ένα πραγματικό νόμισμα ή χαρτονόμισμα).

Μπορείτε να αγοράσετε μίλια χρησιμοποιώντας χρήματα (Ευρώ), αλλά δεν μπορείτε να λάβετε πραγματικά χρήματα εξαργυρώνοντας τα μίλια. Αν μια αεροπορική εταιρεία, αντί για την τρέχουσα μορφή μιλίων που προσφέρει στους επιβάτες της, τους αντάμειβε με ένα δικό της token βασισμένο σε μία blockchain, τότε οι πελάτες της θα είχαν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τα μίλια σε άλλα κρυπτονομίσματα όπως πχ. το Bitcoin ή ακόμα και σε Ευρώ μέσα από τα συνεργαζόμενα ανταλλακτήρια.

Ξεκινώντας ένα νέο Κρυπτονόμισμα: Είναι σωστό για την επιχείρησή σας;

Τώρα έχετε μια αρκετά καλή ιδέα για το τι είναι ένα κρυπτονόμισμα και πώς χρησιμοποιείται. Τώρα έρχεται η ερώτηση, η επιχείρησή σας χρειάζεται πραγματικά ένα κρυπτονόμισμα; Απλά απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις και θα πάρετε μια σαφή εικόνα:

 • Η επιχείρησή σας θα είναι στο Internet;
 • Τα έσοδά σας προέρχονται περισσότερο από τις ψηφιακές πληρωμές παρά από τα μετρητά;
 • Μια επιλογή ηλεκτρονικής πληρωμής θα αυξήσει τη βάση χρηστών σας;
 • Σκοπεύετε να παραμείνετε στην επιχείρηση για περισσότερα από δύο χρόνια;

Εντάξει, η τελευταία ερώτηση ήταν ρητορική. Εάν η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι «ναι» τότε η επιχείρησή σας χρειάζεται να ενσωματώσει ένα κρυπτονόμισμα.

Οφέλη από την δημιουργία του δικού σας Κρυπτονομίσματος:

 • Εξάλειψη του κινδύνου απάτης
 • Ανωνυμία συναλλαγών
 • Χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα
 • Άμεσες Συναλλαγές
 • Πρόσβαση σε βάση νέων πελατών
 • Ασφάλεια κεφαλαίων