Δημιουργία Bitcoin Πορτοφολιού

Τι είναι ένα Bitcoin πορτοφόλι και γιατί χρειάζεστε ένα

Ένα πορτοφόλι bitcoin είναι ένα κομμάτι λογισμικού που περιέχει τα «κλειδιά» και τη διεύθυνση που σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε bitcoins.

Με τον ίδιο τρόπο που το Paypal χρησιμοποιεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), το πρωτόκολλο bitcoin χρησιμοποιεί μια διεύθυνση όπως την 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa που εξάγεται από τα δημόσια κλειδιά που είναι αποθηκευμένα στο πορτοφόλι σας.

 

Τύποι Bitcoin πορτοφολιού

Υπάρχουν τέσσερις τύποι bitcoin πορτοφολιών:

Online
Πολύ εύκολα στη χρήση τους και ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα μέσω Internet, τόσο στον σταθερό σας υπολογιστή όσο και στο κινητό σας. Το καλό είναι ότι είναι προσβάσιμα εύκολα από οπουδήποτε. Το κακό είναι ότι το Private Key αποθηκεύεται στους Server τους. Επομένως αν χακάρουν την εταιρία που το διαχειρίζεται (έχει γίνει αυτό στο παρελθόν) τότε μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο Wallet σας.

Desktop

Εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας και σας επιτρέπουν να ελέγχετε πλήρως το πορτοφόλι επειδή τα ιδιωτικά κλειδιά αποθηκεύονται τοπικά.

Υπάρχουν δύο τύποι:

-Full Clients: τα οποία κατεβάζουν ολόκληρη την blockchain

-Lightweight Clients: που αποθηκεύουν τα ιδιωτικά κλειδιά σε τοπικό επίπεδο, αλλά δεν κάνουν λήψη ολόκληρης της blockchain, προσφέροντάς το μέσω διακομιστών μεσολάβησης.]

Αν για κάποιο λόγο χακάρουν τον υπολογιστή σας τότε τα bitcoins σας κινδυνεύουν.

Mobile

Μπορούν να εργάζονται ως Full Clients, Lightweight Clients ή Web Clients. Ορισμένα από αυτά είναι οι mobile εφραμογές των Online Wallets, που συνδέονται με web ή desktop clients, που μοιράζονται την ίδια πηγή bitcoins. Το Private Key βρίσκεται στο κινητό σας τηλέφωνο και είναι πολύ εύκολα στη χρήση.

Hardware (Cold Storage)

Η πιο ασφαλής μέθοδος αποθήκευσης Bitcoin. Είναι συσκευές που θυμίζουν MP3 Player και αποθηκεύουν με πολύ ασφαλή τρόπο τα bitcoins σας. Το κόστος τους κυμαίνεται από 40$-300$ ανάλογα τις δυνατότητές τους.

Paper Wallets

Μια έξυπνη καινοτομία η οποία σας επιτρέπει να δωρίσετε ή να φυλάξετε ένα ποσό Bitcoin και να το τυπώσετε σε ένα χαρτί. Ουσιαστικά τυπώνει το Private Key και το Public Key του πορτοφολιού σας με σκοπό κάποιος να έχει πρόσβαση να το ξοδέψει.

 

Κλείστε ραντεβού με έναν από τους Bitcoin Expert μας για τη δημιουργία του πρώτου σας Bitcoin Πορτοφολιού.
(Η υπηρεσία παρέχεται μέσω Skype)